خفاش و ویژگی های عجیب
خفاش و ویژگی های عجیب
میدونید به خفاش بالدست و شب پره هم میگن
حتی تو بعضی زبان ها از بس صورتش شبیه موشه بهش موش پرنده هم میگن
میدونید خفاش ها چطور میفهمن طعمه هاشون کجان؟
اونا از مکان یابی پژواکی استفاده میکنن تا موقعیت خودشون رو نسبت به طعمه شون پیدا کنن
بسته به نوع خفاش، از سوراخ های بینی و یا از دهانشون امواج خاصی رو توی محیط پراکنده میکنن تا به طعمه برخورد کنه و وقتی که امواج بازتاب پیدا کرد موقعیت خودشون رو تشخیص میدن
خفاش از دیدگاه حضرت علی (ع) در نهج البلاغه
“از زیبایی های صنعت پروردگاری، و آفرینش او، همان اسرار پیچیده حکیمانه در آفریدن خفاشان است. روشنی روز که همه چیز را می گشاید، چشمانشان را می بندد، و تاریکی شب که هر چیز را به خواب فرو می برد، چشمان آنها را باز می کند.
چگونه چشمان خفاش کم بین است که نتواند از نور آفتاب درخشنده روشنی گیرد؟ نوری که با آن راه های زندگی خود را بیابد، و در پرتو آشکار خورشید خود را به جاهایی رساند که می خواهد، روشنی آفتاب خفاش را از رفتن در تراکم نورهای تابنده اش باز می دارد، و در خلوتگاه های تاریک پنهان می سازد، که از حرکت در نور درخشان ناتوان است، پس خفاش در روز پلک ها را بر سیاهی دیده ها اندازد، و شب را چونان چراغی بر می گزیند، که در پرتو تاریکی آن روزی خود را جستجو می کند، و سیاهی شب دیده های او را نمی بندد، و به خاطر تاریکی زیاد، از حرکت و تلاش باز نمی ماند. آنگاه که خورشید پرده از رخ بیفکند، و سپیده صبحگاهان بدمد و لانه تنگ سوسمارها از روشنی آن روشن گردد، شب پره، پلک ها بر هم نهد، و بر آنچه در تاریکی شب به دست آورده قناعت کند.
پاک و منزه است خدایی که شب را برای خفاشان چونان روز روشن و مایه به دست آوردن روزی قرار داد، و روز را چونان شب تار مایه آرامش و استراحت آنها انتخاب فرمود، و بال هایی از گوشت برای پرواز آنها آفرید، تا به هنگام نیاز به پرواز، از آن استفاده کنند، این بال ها، چونان لاله های گوشند بی پر و رگ های اصلی، اما جای رگ ها نشانه های آن را به خوبی مشاهده خواهی کرد. برای شب پره ها دو بال قرار داد، نه آن قدر نازک که در هم بشکند، و نه چندان محکم که سنگینی کند؛ پرواز می کنند در حالی که فرزندانشان به آنها چسبیده و به مادر پناه برده اند، اگر فرود آیند با مادر فرود می آیند، و اگر بالا روند با مادر اوج می گیرند.
از مادرشان جدا نمی شوند تا آن هنگام که اندام جوجه نیرومند و بال ها قدرت پرواز کردن پیدا کند، و بداند که راه زندگی کردن کدام است و مصالح خویش را بشناسد. پس پاک و منزه است پدید آورنده هر چیزی که بدون هیچ الگویی باقیمانده از دیگری، همه چیز را آفرید.”
یکی از جالب ترین رفتارهای خفاش میدونید چیه؟
رفتار دگرخواهی شون هست
فرض کنید یه خفاش غذاشو خورده و حسابی سیره (میدونید خفاش ها از خون پستانداران کوچک تغذیه میکنن)
وقتی این خفاش میاد توی غار میبینه یه خفاش دیگه هست که نتونسته غذا بخوره و گرسنشه
حالا این خفاش چی کار میکنه؟ قسمتی از خونی رو که خورده بالا میاره تا خفاش گرسنه از اون بخوره
حالا ماجرا فقط به اینجا ختم نمیشه
این خفاش باید دفعه بعدی باید جبران کنه و موقع نیاز به اون خفاشی که بهش غذا داده کمک کنه
میدونید اگه کمک نکنه چی میشه؟
دیگه هیچوقت بهش کمک نمیشه!